Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

01/06/2023
HABER - DUYURU
Yakma Sistemi Kurulumu ve Modernizasyonu

Enerji verimliliği ve düşük maliyet her sektörün önem verdiği konulardır. Endüstride artan enerji maliyetleri nedeniyle daha verimli enerji kullanımı için yakma sisteminden yararlanılır. Yakma sistemleri enerji verimliliği için kritik rol oynar. Yakma sistemleri ile daha verimli bir çalışma sağlanır.


Yakma Sistemi Nedir?


Yakma sistemi, yakıtın yakılmasının ardından yakıttaki kimyasal enerjinin ısı enerjisine dönüştürülmesi ve ham madde ile yakıtın birbirine temas etmediği sistemlerdir. Yakma sisteminde talep edilen kapasitede sıvıyı üretmek için gerekli miktarda yeterli havayla karıştırılarak düzenli olarak yüksek verimde yakılması önemlidir.


Yakma sistemleri kurulumu
; tesisin özelliği, kullanılan ham madde ve işgücü potansiyeline bağlı olarak özel olarak dizayn edilebilir. Bu sayede üretim için istenen kapasitenin tam olarak karşılanması amaçlanır. Üretimde kullanılan ham maddenin istenen sıcaklığı kısa sürede ulaşılabilmesi ve ısının korunması için tasarımda kullanılan malzemeler tesisin özelliklerine göre dizayn edilir. Böylelikle tesisin en önemli maliyetlerinin azaltılması amaçlanır.


Endüstriyel tesislerde yer alan sıvı yakıtların teknik detayları, yakıt tesisatının belirlenmesi, tasarım ve uygulama açısından önemlidir. Yakıtın sıcaklığına ve yoğunluğuna bağlı olarak viskozitesi ile içeriğinde yer alan kül, kükürt, su ve tortu tasarımı etkileyen detaylar arasındadır. Brülör, mekanik sistemlerde kazanlarda bulunan ve havayla yakıtın bir araya getirilmesi sonucunda yakılmasını ve kontrolünü sağlayan yanma sistemleridir.


Tesislerdeki karmaşık sistemler, yüksek güvenlik standartları gereksinimleri, yakıt tüketiminin ve emisyon parametrelerinin azaltılması gereksinimi gibi tüm faktörler yakma sistemlerinin otomatikleşmesine neden olur.

Çukurova Mühendislik, alanında uzmanlaşmış kadrosu ile gaz yakma sistemi kurulumu ve modernizasyonu ile ilgili kaliteli hizmet sunmaktadır.

Gaz yakma sistemi kurulumu ve modernizasyonu ile sunmuş olduğu hizmetler şu şekilde sıralanabilir;

  •       Gaz Vana Skidleri İmalatı ve Montajı
  •       Bek Temini ve Montajı
  •       Yakma Hava Hattı Skidleri İmalatı ve Montajı
  •       Basınç Düşürme İstasyonları İmalatı ve Montajı
  •       Yakma Sisteminin Kurulumu ve Modernizasyonu
  •       Yakma Sistemi Panosu Kurulumu ve İmalatı
  •       SCADA ve PLC HMI Tabanlı Yakma Sistemi Otomasyonu Montajı
  •       Yakıt ve Yakma Havası Borularının Yenilenmesi
  •       Kablo ve Kablo Tavanlarının Yenilenmesi


Yakma sistemi kurulumu ve modernizasyonu
hakkında detaylı bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.