Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

03/08/2023
HABER - DUYURU
Paslanmaz Stok Tankı İmalatı

Paslanmaz stok tankı, paslanmaz çelikten imal edilen ve içindeki ürünün özelliklerinin korunmasını ve bozulmamasını sağlayan depolama tanklarıdır. Paslanmaz tanklar genellikle endüstriyel tesislerde, kimya sektöründe ve gıda sanayisinde tercih edilir. Paslanmaz stok tankı imalatı için öncelikle şartların tespit edilmesi gerekir.


Stok Tankı Nedir?


Stok tankları
, gazların, sıvıların ve katıların depolanması gibi çeşitli uygulamalar için uygundur. Stok tankı gıda, endüstriyel ürünler ve kimyasal maddelerin saklanabildiği özel tanklardır. Depolama tankı olarak da bilinen stok tankı, ürünün özelliklerini koruyarak saklanmasını sağlar. Depolama tankları, kapalı sistemlerdir. Müşterilerin gereksinimlerine bağlı olarak vakum ya da azot gazı basılması yöntemleri ile stoklanan ürünün hava ile teması tamamen engellenebilmektedir.

Stok tankları, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanır ve tanklarda özelleştirmeler yapılabilir. Stok tankları, paslanmaz çelikten imal edilir. Paslanmaz depolama tankları, tasarımı ve imalatı uluslararası standartlara uygun yapılır ve depolanacak malzeme çeşidine göre imal edilir.


Paslanmaz Stok Tankının Özellikleri


Paslanmaz stok tanklarının özellikleri
şu şekildedir;

  •       Hijyeniktir
  •       Uzun ömürlüdür.
  •       Asidik ve korozif akışkanlarda kullanılır.
  •       Yüksek korozyon dayanımına sahiptir.
  •       Depolama tankları, ısıtma-soğutma, karıştırıcılı, ceketli ya da izolasyonlu imal edilebilir. Depolama tankı içerisinde yer alan malzemenin ısıtılması, soğutulması gereken ürünler için tanklar içten veya dıştan ısı ceketi ile sarılabilir. Isı ceketleri, sıvıyı arzu edilen sıcaklıkta sabit tutar.


Paslanmaz Stok Tankı İmalatı


Paslanmaz stok tankı
imalatında doğru planlama, doğru malzeme seçimi ve kaliteli işçilik gerekir. Paslanmaz stok tankında en önemli husus, kaynak işleminin doğru yapılmasıdır. Kaynak sırasında yapılan hatalarda kılcal çatlaklar meydana gelir. Kılcal çatlaklar gözle tespit edilememektedir. Kılcal çatlaklar, yüksek basınçla birlikte büyük problemlere yol açar. Bu nedenle tüm kaynakların röntgen yardımıyla kontrol edilmesi gerekir. Deneyimli ve alanında uzman bir ekip ile çalışmak son derece önemlidir.


Paslanmaz stok tankı imalatında ilk aşamada müşteri gereksinimlerini tespit etmek ve tasarıma başlamak gerekir. Tankın boyutu, şekli, destek yapıları ve diğer detaylar tespit edilir. Tasarım sırasında güvenlik ihtiyaçları, yerel düzenlemeler ve endüstri standartları belirlenir.


Paslanmaz tanklar, paslanmaz çelikten imal edilir. Paslanmaz tanklarda malzeme seçimi, depolanacak sıvının yapısına göre değişir.


Paslanmaz çelik levhalar gerekli boyutlarda kesilir. Daha sonra şekillendirilir, silindirik ya da dikdörtgen şeklinde bükülür ve kaynak işlemi yapılır. Paslanmaz çelik yüzey, pürüzsüz ve korozyona dayanıklı hale getirmek için paslanmazlık ve öğütme işlemine tabi tutulur.


İmalatın ardından tankın güvenliğinin tespiti için test ve kontroller yapılır. Sızdırmazlık testleri, basınç testleri ve diğer kalite kontrol süreçleri gerçekleştirilir.


Çukurova Mühendislik, kimya ve demir-çelik endüstrisinde tercih edilmek üzere ASME/ANSI ve EN/DIN standartlarına uygun şekilde ısıtmalı veya soğutmalı olarak stok tankı tasarlamakta ve üretmektedir. Stok tankları hakkında daha detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için
https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.