Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

03/11/2022
HABER - DUYURU
Paslanmaz Çelik Tank Nedir, Paslanmaz Tank Kullanım Alanları

Paslanmaz çelik tank, uzun ömürlü, güvenli ve dayanıklı yapısı ile hemen her sektörde kullanılır. Toz ya da sıvıları güvenli bir şekilde depolama, karıştırıcı ve serpantin ilavesi ile de işleme, ısıtma, soğutma özellikleri olan paslanmaz tank çoğunlukla endüstriyel tesislerde tercih edilmektedir.


Paslanmaz Çelik Tank Nedir?


Paslanmaz çelik depolama tankı
, her türlü şekil ve boyutta üretilebilen ve ürünlerin güvenli bir şekilde depolanabileceği tank çeşididir. Depolama tankı, uzun ömürlü dayanıklıdır. Malzeme türüne bağlı olarak korozyona karşı dirençlidir.

Her türlü sıvı ve tozun depolanmasına imkan sağlayan paslanmaz çelik tank, ASME ve EN standartlarına uygun şekilde karıştırıcılı, sıtmalı veya soğutmalı olarak tasarlanır. Paslanmaz krom tank, su tankı, süt tankı, zeytinyağı tankı, meyve suyu tankı, kimyasal tankı, akaryakıt tankı ve deterjan tankı gibi birçok depolama ihtiyaçlarına çözüm sunmaktadır.


Paslanmaz Çelik Tank Özellikleri


Paslanmaz çelik tank depolama için oldukça uygundur. Paslanmaz çelik tankın özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  •          Kimyasal reaksiyonlara karşı dayanıklıdır.
  •          Mekanik dirence, sürtünmeye ve darbeye karşı dayanıklıdır.
  •          Paslanmaya ve korozyona karşı dirençlidir.
  •          Depo iç yüzeyi minimum pürüzsüzlüktedir. Kir tutmaz.
  •          Paslanmaz depo içerisinde temizlik, bakım ve onarım gibi çalışmalar yapılmaktadır. Bunun için uygun genişlikte kapak bulunur. Üst menhol kapağı ile gerekli durumlarda temizlik yapabilmek mümkündür.
  •          Depolama tankları, depolar arası bağlantı için uygundur. Birçok depo problem yaşanmadan bir arada kullanılabilir.
  •          Paslanmaz çelik tankın taban kısmında taşıyıcı ayak yer alır. Bu sayede zeminde meydana gelebilecek korozyon ve rutubet önlenmiş olur.
  •          Tank için standart aksesuarlar bağlantı ekipmanları, üst menhol kapağı, seviye göstergesi, bağlantı nozulları olup isteğe bağlı farklı aksesuarlar eklenebilir.


Paslanmaz Çelik Tank Kullanım Alanları


Paslanmaz tanklar korozyona dayanıklı olması sebebiyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Paslanmaz çelikler yaygın olarak gıda ve kimya endüstrisinde gibi endüstriyel tesislerde ham madde, yarı mamul veya bitmiş ürünleri depolama amacıyla kullanılır.


Kimya Depolama Tankları


Paslanmaz depolama tanklarının yaygın kullanım alanlarından biri kimyasal malzemelerin depolanmasıdır. Kimyasal uygulamalarda korozyona ve kimyasala dayanıklı güvenilir bir depo sistemi gerekir. Kimya depolama tankları da bu nedenle tercih edilmektedir.


Gıda Paslanmaz Depo Tankları


Gıda sektöründe üretilen mamullerin kullanıma ve paketlenmeye hazır olarak herhangi bozulma olmadan depolanması gerekir. Bu nedenle gıda endüstrisinde paslanmaz tank kullanımı söz konusudur. Gıda sektöründe paslanmaz çelikten imal edilen depolama tankları mamullerin depolamasını sağlamaktadır.


Su Depo Tankları


Su deposu, işletmeler ve firmalar için olmazsa olmazdır. Paslanmaz çelikten üretilen ve korozyona dayanıklı paslanmaz çelik tanklar ile su depolamak mümkündür.


Paslanmaz Çelik Tank İmalatı


Çukurova Mühendislik, paslanmaz çelik tank imalatı konusunda uzmandır. Tecrübeli kadrosu ile geniş yelpazede paslanmaz krom çelik tank imalatı yapan Çukurova Mühendislik, müşteri talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlamakta ve imal etmektedir.


İstanbul paslanmaz çelik tank
seçeneklerini incelemek ve paslanmaz çelik tank fiyatları hakkında bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.