Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

27/07/2023
HABER - DUYURU
Kimyasal Reaktör İmalatı

Kimyasal reaktör, kimya endüstrisinde kullanılan ekipmanlardan biridir. Bir reaksiyonun gerçekleştiği proses ekipmanı olarak tanımlanır. Kimya endüstrisinde malzeme imalatında kullanılır. Kimyasal reaktörler, farklı koşullarda kimyasal reaksiyonları oluşturmak için dizayn edilmiştir.


Kimyasal Reaktör Nedir?


Kimyasal reaktör, yüksek basınç ve vakumda çalışabilen, özel karıştırıcı kanatlar ile karıştırılan, kimyasal reaksiyona olanak sağlayan sistemlerdir.
Kimyasal reaktörler, reaksiyon için uygun ortamın oluşturulduğu ısıtma, soğutma ve karıştırma işlemlerinin yapıldığı tanklardır.


Paslanmaz kimyasal reaktörler
, kimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde kullanılan en önemli ekipmanlardan biridir. Kimyasal reaksiyon için reaktör dizayn edilerek reaksiyonun en yüksek verimde gerçekleşmesini sağlar. Kimyasal reaktörler, verimlilik ve güvenlik açısından kontrol edilebilir. Ayrıca, sıcaklık, basınç, zaman ve diğer faktörler de kimyasal reaktörler aracılığıyla kontrol edilir. 


Paslanmaz reaktör
, paslanmaz ve karbon çelik gibi malzemelerden farklı hacimlerde üretilebilir. Bu reaktörler, nozulları içeren reaktör gövdesi, karıştırıcı, ısıtma veya soğutmayı sağlayan serpantini içeren ceket ve izolasyondan meydana gelir. Malzemenin reaktöre ilave edilmesi ve elde edilen ürünlerin boşaltımı nozullar ile yapılır. Sıvı ürünler reaktör tabanındaki nozullarla boşaltılır. Gaz fazındakiler ise üstte yer alan nozullar aracılığıyla sağlanır.


Kimyasal Reaktörler Kullanım Alanları


Kimyasal reaktörler başta kimya sektörü olmak üzere ilaç ve gıda sanayisinde kullanılır. Kimya, ilaç ve farmasötik, gıda ve içecek, petrol ve gaz, çevre ve enerji sektöründe kullanılır. Kimyasal sentez, polimer imalatı, petrokimya, organik ve inorganik kimya reaksiyon ve optimizasyonunda kimyasal reaktörler tercih edilir. İlaç üretimi, biyoteknoloji, pastörizasyon, karıştırma ve rafine süreçlerinde kimyasal reaktörlerden faydalanılır. 

İhtiyaca bağlı olarak boru veya tank olarak tasarlanabilir. Boyutu ise kullanıma bağlı olarak değişkenlik gösterir.


Kimyasal Reaktör Türleri


Kimyasal reaktör türleri
şu şekildedir;

  •       Basınçlı reaktör
  •       Tam vakum reaktör
  •       Azot yastıklı reaktör
  •       Ceketli reaktör
  •       Yarım boru serpantinli reaktör
  •       İç serpantinli reaktör
  •       Isıtma soğutma serpantinli reaktör
  •       Yumuşak salmastralı reaktör
  •       Mekanik salmastralı reaktör


Çukurova Mühendislik, ASME/ANSI ve EN/DIN standartlarına uygun şekilde ceketli, sepantin ısıtmalı ya da soğutmalı paslanmaz çelik kimyasal reaktör tasarlamakta ve üretmektedir. Kimyasal reaktörler gereksinim halinde ATEX (Ex-proof) standartlarına uygun ekipmanlar kullanılarak üretilmektedir. Kimyasal reaktör seçeneklerini incelemek ve sipariş vermek için
https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.