Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

23/03/2023
HABER - DUYURU
Kimya Tesisi Kurulumu ve Montajı Nasıl Yapılır?

Endüstriyel tesisler arasında yer alan kimya tesisi, çeşitli kimyasal işlemlerin gerçekleştirilmesi veya kimyasal maddelerin üretilmesi ve işlenmesi amacıyla tasarlanır. Kimya tesisleri, genellikle petrokimya, farmasötik, gıda, gübre, plastik gibi endüstrilerde kullanılır. Kimyasal işlemler için tasarlanan kimya tesisi kurulumu ve montajı, uzmanlık gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle kimya tesisi kurmak için profesyonel ekibi ile hizmet veren firmalardan destek alınması gerekir.


Kimya Tesisi Kurulumu ve Montajı Nasıl Yapılır?

Kimya tesisi kurulumu ve montajı, oldukça karmaşık ve uzmanlık gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle, kurulumu ve montajı yapacak kişilerin konuyla ilgili eğitimli ve deneyimli olmaları önemlidir. Ayrıca, kurulum ve montaj aşamasında oluşması muhtemel sorunların önüne geçmek amacıyla güvenlik önlemlerinin alınması da önemlidir. Kimya tesisi kurulum ve montaj işlemi, genellikle şu şekilde gerçekleştirilir:


Mühendislik ve Proje Planlama


Kimya tesisi kurmak ve tesiste kullanılacak araçların ve ekipmanların montajı için ilk olarak detaylı mühendislik hesapları ve proje planlaması yapılmalıdır. Bu aşamada tesiste hangi işlemlerin yapılacağı, risk analizleri, hangi ekipmanların kullanılacağı ve hesapları, tesisin boyutu, işletme süresi, personel sayısı ve diğer faktörler gibi birçok detaya dikkat edilmelidir.


Tasarım


Proje planlaması tamamlandıktan sonra, tesise uygun bir tasarım yapılmalıdır. Tasarım aşamasında, kimyasal işlemler için gerekli olan tüm ekipmanların, boruların, tesisatların, depolama tanklarının ve diğer tüm bileşenlerin tesise yerleştirilmesi önemlidir.


Ekipman Seçimi


Tesise uygun ekipmanların seçimi de son derece önemlidir. Kimyasal işlemlerde kullanılacak ekipmanların kaliteli ve işleme uygun olması gereklidir. Ekipmanların malzeme kalitesi, dayanıklılığı ve özellikleri gibi faktörler göz önünde bulundurularak proseslere uygun seçim yapılmalıdır.


Alan Hazırlığı


Kimya tesisi kurulumu ve montajı için uygun bir alan seçilmeli ve alan hazırlanmalıdır. Bu hazırlık aşamasında; alanın temizlenmesi, tesise uygun temel ve yapıların inşası gibi işlemler yer alır.


Montaj


Ekipmanlar ve diğer bileşenler, tasarlanan yerlere uygun bir biçimde monte edilmelidir. Montaj işlemleri sırasında, boruların, tankların, elektrik hatlarının, tesisatların ve diğer bileşenlerin doğru bir şekilde bağlanması ve sabitlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle kurulum ve montaj işlemleri uzman ve profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilmelidir.


Testler


Kimya tesisi kurulumu tamamlandıktan sonra tesisin tüm bileşenleri test edilmelidir. Bu testler, kimyasal işlemler için gerekli olan basınç, sıcaklık gibi faktörlerin kontrol ve test edilmesini içerir.

 

İşletmeye Alma


Tesisin kurulumu ve montajı tamamlandıktan sonra devreye alma işlemi yapılmalıdır. Bu aşamada, tesisin normal işletim koşullarında çalıştığından emin olunmalı ve gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Kimya tesisi kurulumu ve montajı oldukça detaylı bir süreçtir. Bu nedenle, bu işlemi gerçekleştirecek olan kişilerin konuyla ilgili yeterli eğitim ve deneyime sahip olmaları gerekir. Ayrıca, kimya tesislerinde kullanılan malzemelerin çoğu tehlikeli ve toksiktir. Bu nedenle güvenlik önlemleri konusunda son derece dikkatli olunmalıdır.


Kimya Tesisi Kurulumu ve Montajı Hangi Hizmetleri Kapsar?


Kimyasal işlemlerin gerçekleştirilmesi işlemleri sebebiyle yararlanılan kimya tesisleri, pek çok ekipmanın ve aracın bulunduğu endüstriyel tesislerdir. Bu nedenle kimya tesislerinde kullanılacak ekipmanların, makinelerin ve araçların eğitimli ve eğitimli kişiler tarafından kurulması son derece önemlidir.

Çukurova Mühendislik deneyimli ve profesyonel ekipleri ile kimya tesisi kurulumu, imalatı ve montajı konusunda birçok hizmet sunar. Başlıca hizmetler şu şekilde sıralanabilir:

  •       Anahtar teslim tesis kurulumu, imalatı ve montajı (EPC),
  •       Projelendirme, 3D tasarım, temel ve detay mühendislik,
  •       Teknolojik ekipman ve makine montajı,
  •       Kimya proses ekipmanları imalatı ve montajı (Reaktör, blender, kondenser, dolum sistemleri vb.),
  •       Tank imalatı ve tank çiftliği kurulumu
  •       Boru hatları imalatı ve montajı (paslanmaz çelik, alaşımlı çelik, karbon çelik vb.),
  •       Konveyör imalatı ve montajı,
  •       Kimya tesislerinin otomasyonu
  •       PLC, MCC, ADP panoları tasarımı ve imalatı
  •       SCADA, HMI programlama
  •       Panel ve aksesuarlarla birlikte enstrüman montajı
  •       Kablo, kablo tavası, pano montajı

 

Çukurova Mühendislik kimya proses ekipmanları, borulama, elektrik ve proses otomasyon alanlarında temel ve detay mühendislik hizmetlerinin yanı sıra üstlendiği projeleri anahtar teslim olarak tamamlayabilmektedir.

Mekanik ve Otomasyon departmanlarını kendi içinde bulunduran Çukurova Mühendislik, sizlere projelerinizde Zaman Kazancı, Konfor, Kolay Denetim, Hızlı Çözüm ve Anahtar Teslim Projeler sağlar. 


Kimya tesisi kurulumu ve montajı anahtar teslim seçenekleri incelemek için
https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.