Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

25/05/2023
HABER - DUYURU
Karıştırma Tankı (Blender ve Mikser) Nedir?

Karıştırma tankları, sıvıların ya da katıların karıştırılması için tercih edilen ekipmanlardır. Karıştırma tankları, kimya sektörü başta olmak üzere endüstriyel işlemler, kimyasal çalışmalar, ilaç endüstrisi ve gıda üretimi gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.


Karıştırıcı Tank Nedir?


Karıştırma tankları, katı, sıvı ya da granül gibi farklı maddelerin karıştırılması amacıyla tasarlanan ekipmanlardır. Karıştırma tankları genellikle cam, metal ya da plastik gibi malzemelerden üretilir. Bu nedenle dayanıklıdır. Tankın içerisinde yer alan karıştırıcı ekipmanlar, malzemenin homojen şekilde karışmasını sağlar. 


Karıştırma tankları
, çeşitli viskozite ve yoğunluktaki sıvıların ya da karışımların karıştırılması için idealdir. Bu tanklar; petrol rafinesi, kimyasal işlemler, gıda, ilaç, su arıtma tesisi ve diğer endüstriyel uygulamalar için tercih edilir. Karıştırma tankları yüksek viskoziteye sahip karışımların homojen olarak dağılmasında önemli bir etkendir. Karıştırma tankları ile çeşitli yoğunluklardaki malzemeler birleştirilir.


Karıştırma tankı olarak mikser ve blender kullanılmaktadır. Karıştırma tankları genellikle kapalı silindirik ya da dikdörtgen şekillidir. Tankın içerisindeki malzemenin homojen olarak karıştırılmasını sağlayan karıştırıcı bulunur. Karıştırıcı, katıları ya da sıvıları tankın içerisinde birbirine karıştırmak amacıyla kullanılır. Pervane, çekiç ya da diğer mekanik parçalardan meydana gelir.


Endüstriyel mikser, kimya endüstrisi başta yer almak üzere birçok sektörde kullanılır. Kimya sektöründe farklı ihtiyaçları karşılamak amacıyla endüstriyel miksere ihtiyaç duyulur. İşleme ve üretim tesislerinde sıklıkla kullanılan endüstriyel mikserler, kimyasal ürünler, ilaçlar, temizlik ve hijyen malzemeleri gibi ürünlerin karıştırma proseslerinde tercih edilir. Sektördeki ihtiyaçlara bağlı olarak serpantin ısıtmalı ya da soğutmalı endüstriyel mikserler öne çıkar.


Endüstriyel Blender


Sanayi tipi blender olarak da bilinen endüstriyel blender, karışım elde etmek için tercih edilir. Yağ, kimyasal madde, ilaç, gres gibi malzemelerin karıştırılmasında kullanılan endüstriyel mikser, kaliteli ürün seçenekleri ile tercih edilmektedir. Endüstriyel blender tipi, tesis gereksinimlerine göre değişkenlik gösterir.


Endüstrilerde kullanılan başlıca karıştırma tank türleri;

  •       Paslanmaz çelik karıştırma tankları (blender)
  •       Karbon çelik karıştırma tankları (blender)
  •       Yarım boru serpantinli karıştırma tank
  •       İç serpantinli karıştırma tankı
  •       Azot yastıklı karıştırma tankı


Çukurova Mühendislik, kimya sektöründe tercih edilmek üzere ANSI/ASME ve EN/DIN standartlarına uygun, serpantin soğutmalı ya da ısıtmalı olarak müşterilerin taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde karıştırıcı tank ve blender tasarlamakta ve üretmektedir. 

https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/