Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

09/03/2023
HABER - DUYURU
IBC Dolum Makinesi Nedir, IBC ve Varil Dolum Ekipmanları

IBC dolum makinesi, endüstriyel mekanlarda kullanılan bir sistemdir. Kimya, ilaç, gıda ve kozmetik endüstrisinde kullanılan bu makineler yarı otomatik ya da tam otomatik şeklinde imal edilir. IBC dolum makinelerinin en büyük kolaylığı, iş gücünü azalttığı için maliyeti de düşürmesidir.


IBC ve Varil Dolum Makinesi Nedir?


IBC ve varil dolum makineleri
, yarı mamul veya bitmiş olan ürünlerin doldurulması işlemi için olanak sağlar. Sıvı ürünlerin varillere doldurulmasına imkân tanıyan bu sistem ile dolum süreci planlanarak kaydedilebilir.

IBC dolum makinesi özellikleri açısından aşağıdaki avantajları sunar.

IBC Dolum Makinelerinin Avantajları Nelerdir?

  •       Yüksek verim sağlamaya olanak tanır.
  •       Maliyetin düşürülmesi konusunda yardımcı ekipmandır.
  •       Manuel veya otomatik olarak dolum işlemi gerçekleştirir.
  •       Kurulumu ve kullanımı basittir.
  •       Yüksek güvenilirliği vardır.
  •       Sağlam bir donanıma sahiptir.
  •       ATEX belgelidir.
  •       Ex-proof alanlar için idealdir.
  •       Otomatik ve yarı otomatik IBC dolum ve varil dolum makineleri hem varilleri hem de IBC tankları doldurur.

 

IBC Dolum Makinesi Çeşitleri Nelerdir?


IBC dolum makinesi iki farklı türde imal edilmiştir. Bunlardan ilki yarı otomatik IBC dolum makinesi ikincisi ise tam otomatik dolum makinesidir.


Otomatik IBC Dolum Makinelerinin Özellikleri


Otomatik IBC dolum makineleri
, IBC tanklarının doldurulması için kullanılır. Birçok çeşit sıvı ve kimyasal için ideal bir tasarıma sahiptir. Otomatik kapak kapatma ve açma özelliği ile makinelerin otomatik konumlandırması vardır. Kapak algılama sistemi ve dolum kafasının otomatik olarak değiştirilmesi mümkündür. IBC dolum sistemleri; etiketleme, otomatik paletleme, rulolu konveyörler, bantlı ve zincirli konveyörler ile ürün taşıma ve otomatik depolama gibi ek ilaveler ile özelliklerinin genişletilmesi söz konusudur.


Yarı Otomatik IBC Dolum Makinelerinin Özellikleri


Yarı otomatik IBC dolum makineleri
, isminden de anlaşılacağı üzere dolum işlemlerini manuel bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlar. El ile yükleme ve boşaltma yapılabilir. Yarı otomatik IBC dolum makinesi sisteminin, rulolu ve bantlı konveyörler ile ürün taşıma ve otomatik depolama, otomatik etiketleme ve paletleme gibi ilave eklemeler ile özelliklerinin genişletilebilme imkânı vardır.

Yarı otomatik IBC dolum makinelerinin kapak açma ve kapatma özelliği manuel bir şekilde kullanılır. Konumlandırma işlemi de manuel olarak yapılır. Kapak algılama sistemi otomatik bir şekilde kullanım imkânı verir. 

 

IBC ve Varil Dolum Ekipmanları


Varillere Uyumlu Dolum Sistemi

Varil dolum makinesi; varil için pompa, hortum makarası, sayaçlı tabanca ve bağlantı parçaları ile çalışır.


IBC Tanklara Uyumlu Dolum Sistemi


3:1 oranında pnömatik yağ pompası, duvara bağlı ya da tankın üzerine pompa montaj versiyonları bulunur. Hortum makarası ve dijital sayaçlı tabanca ile donatılmış olan bir sistemdir.

Gövde malzemesi Karbon Çelik – AISI 304 Paslanmaz Çelik’ten imal edilebilir. Kontrol Sistemi PLC & HMI – Dolum Kontrol Cihazı olarak kurulabilir.


Çukurova Mühendislik, IBC dolum makinesi çözümlerinde hem kaliteli hem de profesyonel hizmet sunar. IBC ve varil dolum makineleri hakkında detaylı bilgi için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.